Spirulina to alga bogata w witaminy, przeciwutleniacze, białko i utrzymująca dobrą równowagę między Omega 6 a Omega 3. Według badań, spirulina przyczynia się do zdrowej flory jelitowej, co pozytywnie wpływa na zdolność konia do przyswajania składników odżywczych, co jest kluczowym czynnikiem w rozwoju masy mięśniowej.
BCAA (aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach) składają się z aminokwasów leucyny, izoleucyny i waliny. Aminokwasy to białka w swojej rozłożonej formie lub ich składniki. Dlatego też są wchłaniane bardzo szybko i mogą być bezpośrednio wykorzystywane w procesie budowy masy mięśniowej. Te aminokwasy muszą być dostarczane przez dietę, ponieważ ciało konia nie jest w stanie ich samodzielnie wyprodukować.
Aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach pełnią rolę katalizatora syntezy białka mięśniowego i budowy mięśni. Organizm ma receptory oraz zdolność do budowania mięśni; potrzebne są odpowiednie sygnały, które mogą pochodzić z treningu lub poprzez zwiększenie poziomu aminokwasu leucyny we krwi, co właśnie dzieje się po przyjęciu BCAA.
- W postaci granulowanej
- Smakowity
- Odpowiedni dla wszystkich kategorii wiekowych
- Delikatny dla żołądka
- Bez dodatku cukru
- Wyprodukowano w Szwecji
Dla których koni nadaje się Muscle Maker?
Produkt nadaje się jako codzienny suplement lub jako kurs i jest odpowiedni w intensywnych okresach treningowych, w czasie rekonwalescencji, lub dla starszych koni oraz w okresach wzrostu. Na przykład, nadaje się dla koni, które;
- Muszą zwiększyć masę mięśniową
- Potrzebują wsparcia, aby osiągnąć swoją szczytową kondycję
- Są podatne na utratę wagi
- Muszą utrzymać formę podczas intensywnych okresów konkurencji
Dawkowanie
10g/100 kg masy ciała dziennie.
Przykład dla dużego konia (500kg) = 50g/dziennie
Przykład dla kucyka (250kg) = 25g/dziennie
Brak okresu wycofania przed zawodami
Wielkość opakowania
1kg
Składniki odżywcze
Białko surowe 453 g
Lizyna 22 g
Leucyna 45 g
Izoleucyna 24.5 g
Walina 26.5 g
Dodatki
Składniki mineralne
Wodorek chlorku cynku 3b609 10 g
Cynk 5.6 g
Witaminy
Octan witaminy E 1250 mg
Aminokwasy
Monohydrochlorowodorek L-lizyny 3.2.3 10 g
Leucyna 3c382 25 g
Izoleucyna 3c381 12.5 g
Walina 3c370 12.5 g
Środki smakowe
Glicyryzyna monoamonowa 2b16060 4 g
Skład
Suszone odpady pszenne, proszek z alg spiruliny, olej rzepakowy
Składniki analityczne
Białko surowe 45.3%
Tłuszcz surowy 6.4%
Włókno surowe 3.7%
Popiół surowy 7.2%
Wapń 1100 mg/kg
Sód 8700 mg/kg
Fosfor 7300 mg/kg